0

Land til vand

Selvredning • Eksperimentering • Sjov

For alle aldre er det en kendsgerning, at man ikke kan begynde at få erfaringer med vandet, før man rent faktisk kan komme ned i vandet. Ved første tanke, virker det måske simpelt nok - komme i vandet - men der er meget mere på spil, end blot at flytte sig fysisk.

Når vi skifter fra et element til et andet, her fra land til vand, bliver vores sanser påvirket på en helt ny måde. Der er en anden lugt (salt eller klor), kroppen vejer mindre, der er mere modstand ved bevægelse, der er potentielt temperaturforskel og samtidigt trykker vandet på kroppen, så alle nerverende på huden påvirkes.

Er du erfaren vandhund, som er kommet tit i svømmehallen eller i havet,vil alle disse påvirkninger ligge som en tavs viden, og du overvejer derfor ikke, hvordan du bliver påvirket i mødet med vandet - du gør det bare. Men som fx baby eller uerfaren vandhund er selve mødet med vandet, skiftet fra et element til et andet, en stor mundfuld.

Hvordan skifter vi så element? Det er noget af det aller fedeste for et legebarn (som Remi) at eksperimenterer med. Vi kan kravle, gå ad trappen, rutche, gøre brug af vipper eller skamler, blive skubbet, blive skudt afsted med en hjemmelavet slangebøsse eller hoppe i vandet på 17.000 forskellige måder. Alt sammen er det med til at give os erfaringer for, hvordan vores krop reagerer i mødet med vandet, og hvordan vandet reagerer i mødet med os - og så er det samtidigt mega sjovt.