0

Vand til land

Selvredning • Komme ud af vandet

Pool, dam, sø, havn - hvor end der er vand, er der risiko for at falde i. Og hvis du eller dit barn falder i, er det vigtigt at kunne komme op igen eller kunne holde fast i et flyde-redskab.

Trapper gør det let, men hvad hvis der ikke er trapper? Eller hvad hvis du ikke kan svømme (eller lave selvredningshop) for at komme hen til trapperne? 

Vi skal være istand til at trække os selv ud af vandet. Dette øver vi fra en ung alder, og allerede til babysvømning, begynder vi med at placere babyernes hænder på bassinkanten eller et flydereskab, så de kan undersøge, hvordan det føles. I takt med at babyerne bliver ældre, hjælper vi dem med at komme op (og ned igen), ved at støtte dem (så lidt som muligt). 

Når vi bevæger os væk fra babysvømning , øver vi stadig evnen til at komme op af vandet - af både høje og lave kanter, flyde redskaber, voksne - alt dette for at få erfaringer med forskellige måder at holde fast eller få sig selv ud af vandet. Som en bonus, når du øver dig i at komme op, skal du også øve dig i at komme i igen ;-)