0

De fire grundfærdigheder

Fundamentet for al vandaktivitet

Når man skal lære at læse, starter man ikke med Harry Potter serien - man starter med bogstaverne. Når man skal lære at snakke, kaster man sig ikke ud i lange samtaler med det samme, man starter med simple lyde, hvorfra man bevæger sig videre til ord.

Det er samme princip, når man skal lære at svømme - man starter ikke med stilarterne, man starter med grundfærdighederne. De fire grundfærdigheder er fundamentet for al aktivitet i vand og omkring vand.

De fire grundfærdigheder er:


Kombineret vil disse fire gøre dig sikker i og omkring vandet. Og når du er behændig i dem, er det meget nemt at lære stilarter. Før du er i stand til at lære stilarterne, kan du sagtens have lært både de fire grundfærdigheder og selvredning.

Du vil aldrig mestre grundfærdighederne til perfektion, hvilket er en af de mest interessant del (set med en svømmeinstruktørs øjne), da du altid vil kunne lave en aktivitet eller øvelse sværere. Så lige meget om du lider af aquafobi eller er på det Olympiske hold i svømning, vil du altid kunne arbejde med de fire grundfærdigheder - blot på forskellige niveauer selvfølgelig. 

Læs mere om hver af de fire grundfærdigheder i deres "egne" bøger (bog 1-7 er udkommet).